Kövess minket!
  
     

Néhány szóban a bakelitlemezekről

Néhány szóban a bakelitlemezekről
2014, június 5.

Talán mindenki emlékszik a fekete korongokra, melyeket hatalmas, színes, képekkel, feliratokkal és dalcímekkel ellátott kartonpapírba és nylonba csomagolva árultak, és amikből sok családnak még mindig megannyi van otthon, de talán már csak emléknek. Vajon tényleg csak ennyit értek ezek a lemezek?

bakelit lemezjátszóval, mellyel hanglemezeket tudunk lejátszani, a reneszánszát éli napjainkban. A hanglemez egy lapos korong, melyen spirális barázdák találhatók, olyan analóg adathordozók, melyeken hanganyagot lehet tárolni és azt a hangszedő olvassa le a bakelit lemezjátszóban.

Bár ez a technológia a régi korokat idézi, napjainkban is nagyon népszerű, hiszen minőségileg a mai CD lemezekkel szemben jobbnak bizonyulnak a megfelelő bakelit lemezjátszóban. A sok használat következtében sajnos a lemezek nem időtállóak, ezért rajongóik nagy becsben tartják őket és féltik a használattól.

Viszont ha Ön eddig még csak feléjük sem nézett, most porolja le lemezeit, és szerezzen be egy bakelit lemezjátszót, hogy felelevenítse a régi emlékeit!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube