Kövess minket!
  
     

A bakelit lejátszók varázsáról

A bakelit lejátszók varázsáról
2014, június 5.

Bakelitlemezek nagyon sok család pincéjében, padlásán, esetleg otthonuk falain díszként megtalálhatóak. Ezek a lemezek igazi értéket hordoznak magukban, rengeteg emléket, sok olyasmit, amit mind az előadó, mind a rajongó nagy becsben tart.

A mai, modern technológiához képest furcsa lehet a működése, és az, hogy egy ekkora lemezen csak pár dal hallható, míg manapság már egy aprócska kártyára milliónyi zenét rátölthetünk, és hallgathatjuk, tárolhatjuk, de egy bakelit lejátszó beizzítása nosztalgiának kiváló!

A lemezjátszó hiányosságaitól a 21. században már kevésbé kell tartanunk, mert olyan  új technológiák jelennek meg napról-napra, melyek e sérülések elkerülésére szolgálnak. Az új lemezjátszók alapja a lézertechnológia, melynek segítségével biztonságosabb a hanglemezek beolvasása, ennek köszönhetően egyáltalán nem sérül a lemez felülete.

Ezen kívül a hibák és sérülések következtében létrejövő recsegés is kikerülhető, ugyanis manuális a hanglemezt olvasó lézersugarak iránya, tehát a hibák átugorhatók!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
bakelitlemezjatszoˆ1
Néhány szóban a bakelitlemezekről

Talán mindenki emlékszik a fekete korongokra, melyeket hatalmas, színes, képekkel, feliratokkal és dalcímekkel ellátott kartonpapírba és nylonba csomagolva árultak, és...

Close